söndag 21 februari 2016

Årshoroskop

Årshoroskop för 2016
Här är alla våra järtecken till eftertanke.

Väduren
Så kallas en potent fårhanne med tjusigt spiraliserade horn. De återfinns numera endast som domesticerade, då de europeiska vildfåren dog ut för 3000 år sedan. Kända för sin päls, idealisk mot kyla och blåst. Det är hornens storlek som avgör om det är dags att slåss om den hierarkiska ordningen. Finns det gräs är de flesta nöjda med sin matstandard. Att räkna dem sägs kunna vara medel mot sömnlöshet och är ett krav från EU i december, då resultaten ska skickas till Jordbruksverket.

Oxen
Egentligen ett kollektivnamn på alla arter inom nötkreatursläktet, men kan också vara hannen av älg, ren och hjort liksom en kastrerad hane av nötkreatur, som därigenom blivit mycket foglig och är ofta använda som dragoxar. De är numera så ovanliga att de inte ens återfinns i statistiken. Men i danska adelskalendern är de med.

Tvillingarna
De är mest lika om de kommer ur ett och samma ägg. De är ganska lika om de kommer ur var sitt, men liknar mer vanliga syskon.

Kräftan
Flodkräftan är starkt hotad av kräftpest, som sprids genom illegala utsättningar av signalkräftan. Undvik att sprida pesten vidare, det är taskigt mot dem och rentav olagligt.

Lejonet
är ett kattdjur som bor i Afrika där det är känt som det största lantliga rovdjuret. Några har också bosatt sig i Indien men de är mycket mindre. Vanligast är att vi känner dem från  zoo där de mot sin vilja visas upp för pengar.

Jungfrun
är egentligen titeln för en ogift adlig kvinna, betyder förstås en ung fru. Ju längre tiden lidit spred sig denna titel till att hedra tjänarinnor i finare hus. Det finns nog de som förknippar det jungfruliga stadiet med Maria som utan att ligga med någon ändå blev höggravid. Det är nog första och sista gången just den lögnen fått passera. Varje kvinna därefter som försökte sig på ursprungslögnen, blev baktalad och förvisad ur gemenskapen.

Vågen
är en störning av ett medium som sedan fortplantas därur. Vanligen är de osynligt ljud, men lättast att urskilja i påverkat vatten eller celluliter. Man kan också mäta vikt med en våg som balanserar mot en annan vikt.

Skorpionen
ett litet otäckt spindeldjur som visar upp kitslighet med sin vassa giftiga bakdel, framför allt när de inte mäktar med de oftast för stora bytesdjuren. Några arter har utvecklat så att de slipper sexuell förökning. Man kan ju förstå varför.

Skytten
använder sig av pilbåge, armborst, gevär, pistol eller kamera för att nå sitt mål. Det bästa är att ha utbildning på det egna vapnet, då det inte alltid är tillrådligt att göra en selfie, utan att förstå konsekvenserna på Facebook m.m.

Stenbocken
kallas alpernas getter. Befolkningen har plockat dess avföring och samlat deras kroppsdelar och blod för de magiska egenskaper de kan antas ha för både det ena och det andra. Ju mer utrotad den blev, ju mer magiskt blev det förstås.

Vattumannen
var den figur som förbannade babylonierna med regn och översvämningen. Möjligen förbannade Noa denne i 150 dagar, så länge vattnet steg.

Fiskarna
Behöver kanske ingen ingående beskrivning, annat än att man menar fiskar i allmänhet, en svepande rörelse över vattenytan och alla vet att de simmar omkring därnere, styr med fenor, andas med gälar och antas vara våra äldsta förfäder, som vi kan ha i en skål.

Om du tycker att jag gått vilse med detta årets horoskop, är det bara en villfarelse. Det är trots allt bättre att gå vilse och försöka finna vägen själv än att GPS:en ger svaret vartåt det leder. Förr när kartan fanns som ledsagning hade man lättare att hitta och visste var man var. Innan dess hjälpte man antagligen varann mycket mer för att nå målet, så framtiden är mer vilse än den någonsin varit. Välkommen till ett mycket osäkrare 2016, här kommer möjligheterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar